top of page

Meer over mij

042A1047.JPG

Ik heb een rugzak vol eigen ervaringen die mij gemaakt hebben tot het mens dat ik nu ben en die ik kan gebruiken om mij in te leven in verschillende situaties.

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat mijn eigen ervaring ook van betekenis kan zijn in het zelfonderzoek van anderen. 

Ik ben mijzelf gaan scholen om anderen te kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf, hun zoektocht naar hetgeen wat hun gelukkig en compleet maakt. Ik heb dit zelf mogen ervaren en die ontdekking gun ik iedereen!

Praktijk voor verbinding en bewustwording

Mijn kwaliteiten zijn om liefdevol, in verbinding met de ander te confronteren en te delen wat ik hoor en zie. Ik laat de persoon tegenover mij voelen dat ik er alle vertrouwen in heb dat de oplossing voor elke uitdaging altijd in diegene zelf te vinden is.

 

Tijdens een van mijn eerste stages begeleidde ik een jongeman. Door ouders en verzorgers werd alles hem uit handen genomen, zijn overtuiging was dan ook dat hij weinig zelf kon en afhankelijk was van anderen. 

Ondanks die overtuiging was er bij mij het geloof dat hij meer kon dan hij dacht. Onze samenwerking en het vertrouwen dat wij samen hadden in zijn proces heeft ervoor gezorgd dat deze jongeman zichzelf en anderen heeft doen verbazen. Zijn zelfvertrouwen groeide en hij ontplooide zich tot een onafhankelijke en zelfbewuste jongeman.

Ik voel mij altijd zeer bevoorrecht om deel uit te mogen maken van iemands zijn leer- en groeiproces.

De ander het gevoel geven dat hij er mag zijn, gezien wordt, niet alleen is en dat hij zelf alle tools heeft om te zijn wie hij is. Dat is wat ik de ander bied in mijn werk. 

Door dit met een open mind en nieuwsgierigheid te doen help ik degene waar ik mee werk inzicht te krijgen in zijn of haar denken en handelen en de mate van invloed die hij of zij hier op heeft. 

 

Samen opzoek naar dat wat hem of haar belemmerd, dwars zit, pijn of verdriet doet maar vooral wat hij in huis heeft om hiermee aan de slag te kunnen gaan is wat ik doe als bewustzijnstherapeut. Door hier samen uiting en woorden aan te geven.

 

Wil jij jezelf net zoveel ruimte, zorg en liefde leren geven als dat jij aan anderen geeft dan ben je bij mij aan het juiste adres! Mail, Bel of App mij en wees van harte welkom!

... en nog een beetje over mij 

Naast dat ik bewustzijnstherapeut ben, ben ik ook moeder van 2 dochters Daantje Fee (11 mei 2013) en Soof Jayn (1 december 2018) en ben ik getrouwd met mijn man Patrick. Ik ben gek op muziek en dieren. Beide geven mij plezier, troost, rust en gezelligheid! 

Mijn kennis komt niet alleen vanuit de opleidingen die ik heb gevolgd, maar ook uit eigen ervaring. Dit wil niet zeggen dat ik precies weet wat degene tegenover mij voelt maar ik weet wel hoe het is om op de plek te zitten waar jij zit. 

Ik ben van mening dat het ontzettend krachtig en dapper is om met jezelf aan de slag te gaan en gelukkig zien steeds meer mensen dit i.p.v. dat het als zwak gezien wordt en er pas om hulp gevraagd wordt als het al helemaal niet meer gaat. Jezelf de ruimte geven om je lekkerder in je vel te voelen en met jezelf aan de slag te gaan om zoveel mogelijk uit het leven te halen is wat een ieder zichzelf zou moeten gunnen. Want doorlopen met pijn, verdriet, angst, schaamte of andere gedachtes en gevoelens die niet fijn zijn hoeft niet!

Lieve groetjes ,

 

Maaike

Curriculum Vitae 

 

Praktijk Maaike Meinster 

Na het afronden van mijn opleiding tot counselor ben ik in 2016 mijn eigen praktijk aan huis gestart. 

Opleidingen:

Al jong wist ik dat ik wilde werken met mensen, mensen helpen, naar ze luisteren en ruimte geven aan emoties. Achteraf na al het zelfonderzoek wat ik heb mogen doen bleek dat dit een behoefte was die ik zelf had. Nu vele jaren aan zelfzorg en opleidingen verder is het voor mij bevestigd dat ik mijn levenservaring, kennis, natuurlijke gave en dat wat ik geleerd heb binnen de gevolgde opleidingen wil inzetten om anderen te helpen. De volgende opleidingen heb ik daarvoor gevolgd:

Curriculum Vitae

Nova College Haarlem Noord “Sociaal pedagogisch werker BOL 4” 2002 - 2005

InHolland “Sociaal Pedagogisch Hulpverlener” 2009 – 2012

BGL & Partners “Counseling met verbeeldingskracht”. 2015 – 2016

BGL & Partners “Integratieve Psychotherapie” 2016 – 2018

ACT Guide - Basis opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) 2022

Trainingen:

Naast de opleidingen die ik gevolgd heb, heb ik de volgende scholingen, cursussen en trainingen afgerond: Eigen Initiatief Model (EIM), Agressie training (fysiek en mentaal), cursus Neuro linguïstisch programmeren (NLP), GGZ agoog , WMO training, training gesprekstechnieken, een training “omgaan met weerstand” in de praktijk, training overdracht - tegenoverdracht, training verbindend gezag en geweldloos verzet, een scholing "gedragsproblemen bij jongeren" en Traumasensitief  werken.

Om goed te blijven doen wat ik doe volg ik supervisie, intervisie en (bij-)scholingen om kwaliteitsvolle therapie te kunnen blijven garanderen. Sinds 14 september 2016 ben ik lid van beroepsvereniging ABvC voor Counseling. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de RBCZ (koepelorganisatie). 

bottom of page